Vrei ca Gică Popescu să fie grațiat?

Ești idiot.

Instanța a decis ca niște oameni din fotbal care au fraudat statul cu 13 milioane de dolari. Cum este corect, oamenii au plătit cu câțiva ani de detenție. Respect decizia instanței, este o decizie corectă. Instanțele de la noi cam în 98-99% din cazuri dau un verdict corect asupra cazului judecat. În restul cazurilor (1, 2%) se întâmplă ca în cazul Huidu. Un idiot și ăla, l-am adus în discuție ca să-i fac intrarea mai jos în subiect.

Gică Popescu, fost mare fotbalist, a primit și el câțiva ani. Nu știu câți, nu mă interesează dar a primit cam ca toți ceilalți. Pentru că și el a furat, și el a contribuit la prejudiciul statului. Adică al nostru, al viitorul fotbalului românesc, al ce vreți voi. Cineva a pierdut din asta.

Și acum aduc și idioții în discuție. Cât de idiot și ce motiv să ai să-i ceri grațierea lui Gică ăsta? Pe ce motiv? A furat, cineva suferă de pe urma lui și a celorlalți, a comis ceva și o instanță l-a găsit vinovat. Să plătească. Nici eu dacă îmi sare un pieton beat în fața mașinii nu mă grațiază nimeni.

Primul motiv al idioților: E un simbol al României. Perfect, să-l arătăm cu degetul că s-a făcut de căcat furând bani. Nu pentru imaginea lui ci pentru că are mulți fani și influență. Așa convingi lumea că nu-i bine să fure că ajungi la pârnaie. Scuze, am uitat că trăim în țara unde se promovează trăitul pe șmecherie la sexul masculin și pe cuplarea cu moși bogați sau fotbaliști dacă ești de sex feminin.

Al doilea motiv al idioților: Huidu a omorât 3 oameni și n-a făcut pușcărie. Sunt 110% de acord că Huidu trebuia să facă pușcărie. Este o eroare care se încadrează în restul de procente rămase din instanțele din România, 1-2%. Asta nu înseamnă că dacă Huidu nu a făcut pușcărie nu trebuie să mai facă nimeni acum. Ar fi însemnat să nu mai facă nimeni pușcărie în țara asta. Și nu se pune problema așa:”Huidu n-a făcut pușcărie, să nu facă nici Popescu”, se pune „Popescu face pușcărie, de ce n-a făcut și Huidu”. S-a produs o eroare, nu-i țin partea lui Huidu, asta e. Eroare de sistem judiciar.

Încă o chestie.

Oamenii de genul celor numiți mai sus, Gigi Becali și lista poate continua au făcut mai multe daune poporului decât cazuri precum Huidu. Ipotetic vorbind, dacă aș fi pus să aleg între a muri un om și a lăsa 500 fără loc de muncă, aș alege să moară un om. Din cei 500 rămași fără loc de muncă, 2 se sinucid, 10 divorțează, 15 nu-și mai trimit copii la școală iar restul au datorii la bănci de numai viață nu mai duc. Așa că aș prefera să moară un om decât să sufere 500. Cei rămași fără loc de muncă suferă mult mai mult.

Pentru că aici se ajunge. La falimentări de fabrici și tot ce le pică în mână ăstora de „n-au omorât pe nimeni”. Știu ce spun, îmi povestea bunicul cum era Râmnicu Sărat pe vremea comunismului. Uneori nu-mi venea să cred când îmi zicea că zona industrială era ca un furnicar atunci când se schimbau turele angajaților. Comparativ cu Râmnicul de azi, poveștile de atunci cu oameni muncitori, cu multe fabrici și ditamai industria mi se par basme. În Râmnic munceau toți oamenii din comunele din jur, de la 15-20 de km. Autobuzele erau pline cu muncitori și treceau din 15 în 15 minute. Ce mai este acum? Nici 10% din ce era înainte.

Și ultimul motiv al idioților: A făcut bine. Da oare de ce a făcut bine? Poate că are remușcări că a furat prea mult și se simte vinovat. Însă pentru asta există dumnezeu (deși la cât fură ăștia nu cred) și ar trebui să-i judece. Tot după logica asta la fel și-a omorât și Sf. Ilie părinții dar a ajuns sfânt. Ok, Becali a făcut case celor din Moldova. Apreciez, să-l judece cine vrea el pentru asta. A furat, e hoț, plătește. Dacă omori un om și salvezi 2 nu înseamnă că ești pe plus și mai ai dreptul să omori unul fără să faci pușcărie!

General valabil. Nu-i pun toată vina pe umerii lui Gică Popescu, el a fost doar motivul de răbufnire. Însă de-a lungul timpului NOI am pierdut câte puțin cu fiecare hoț dinăsta. Sper să continue lista cu arestări ale „marilor nume” care nu-și pot justifica nici măcar 10 % din avere.

Atât am avut de zis. Mulțumesc dacă ai avut răbdarea să citești până aici.

Zi și tu ceva, e gratis.